Πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ

Η ενότητα απευθύνεται σε φοιτητές που παρακολουθούν το Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΙ.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση2007-13», (ΕΠΕΔΒΜ) αποτελεί ένα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις για την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, τη σύνδεση εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τη δια βίου μάθηση και την έρευνα.

Οι φοιτητές/τριες του ΤΕΙ Πάτρας έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η  πρακτική τους άσκηση μέσω της πράξης «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» (ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους.

Ο κύριος στόχος, που τίθεται στο πλαίσιο υλοποίησης της παρούσας Πράξης ΠΑ του ΤΕΙ Πάτρας, είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, που προσφέρεται στον σπουδαστή/στρια, μέσω της ΠΑ, με πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για το Ίδρυμα όσο και για την επιχείρηση. Η Επιστημονική Ομάδα υλοποίησης της Πράξης, οραματίζεται το παρόν εγχείρημα κυρίως, ως μια μοναδική ευκαιρία, να επιτευχθεί ουσιαστική αναμόρφωση, του τρόπου υλοποίησης του θεσμού της ΠΑ, παρά ως έναν επιπλέον τρόπο χρηματοδότησης κάποιου ποσοστού των ΠΑ, που εκπονούνται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μηνιαία αποζημίωση ασκούμενου από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ:

ΠΑ σε   ιδιωτική επιχείρηση

Για  σπουδαστές κάτω των 25 ετών

Για  σπουδαστές άνω των 25 ετών

340,00 € ( από το ΕΣΠΑ)

340,00 € ( από το  ΕΣΠΑ)

116,60 € (από τον εργοδότη)

183,60 € (από τον εργοδότη)

Σύνολο:

 456,60   €

 523,60   €

 

ΠΑ   σε δημόσιο** φορέα

Για όλους τους σπουδαστές/τριες

Η επιχορήγηση ποικίλει ανάλογα με την ύπαρξη ή μη θεσμοθετημένων   θέσεων Πρακτικής Άσκησης και την αντίστοιχη χρηματοδότηση που διατίθεται από   τον εκάστοτε φορέα.

 

ΠΑ στο   εξωτερικό

Για  όλους τους σπουδαστές

 600,00   €

 

 

 

  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 962 833 -2 -1
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • ® Νίκος Στεφανόπουλος 2017